EnglezaOnline.ro - cele mai bune cursuri de engleza online
Cautare in dictionarul de contabilitate (numai pentru abonati)
    Englez-Roman  Roman-Englez
    EN:            Dialogues    Narrations    Pronunciation practice    Useful phrases    Questions and Answers    Online tests    Role-play   
    EN+RO:   Dialoguri      Naratiuni      Exercitii de pronuntie      Fraze utile      Intrebari si raspunsuri      Teste      Toate resursele   


   Engleza online
Adauga la favorite    

Declaratia 394 (Program declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national - lista facturi)

Pagina actualizata in data de 4 martie 2009

Programul pus la dispozitia angajatorilor de catre Ministerul Finantelor Publice pentru prelucrarea asistata, validarea, listarea si obtinerea formatului electronic pentru "Declaratia 394 - declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national" conform cu OMEF nr.702/14.05.2007 poate fi descarcat folosind legaturile de mai jos (programul va fi copiat pe calculatorul Dvs. direct de pe serverul ANAF).

Program declaratia 394
(versiunea 1.0.0, postata de Ministerul de Finante pe data de 02.03.2009):
 • instal_D394_v100.zip (versiune zip; marime: 1.3 MB)

 • instal_D394_v100.exe (versiune exe, fisierul 1 din 2; marime: 1.29 MB)
 • disk2.pak (versiune exe, fisierul 2 din 2; marime: 36 KB)

Nota privind fisierul disk2.pak
Pe site-ul ANAF, linkul la fisierul disk2.pak este gresit (subdomeniul static.anaf.ro apare in mod eronat ca stratic.anaf.ro, si exista si alte erori in url), si ca urmare fisierul nu poate fi descarcat de acolo. Noi am corectat linkul, si de aici el poate fi descarcat in mod normal, sau puteti opta pentru versiunea .zip.


Imbunatatiri fata de versiunile precedente:
1. Pe 2 martie 2009, ANAF a publicat ultima versiune a programului, care insa nu are numarul 1.0.2.7 sau 1.0.3 cum ar fi fost normal, ci 1.0.0. Asadar nu este o greseala din partea noastra faptul ca ultima versiune are acest numar. Este posibil ca de fapt sa fie versiunea 1.0.0. a programului 394 pe anul 2009, desi ANAF nu a specificat acest lucru si a sters linkul la versiunea pe 2008. ANAF nu a comunicat ce modificari au fost operate in aceasta versiune a aplicatiei.
2. In versiunea 1.0.2.6 a fost corectata o alta eroare in functia "Restaurare fisier".
3. In versiunea 1.0.2.5, a fost corectata functia "Restaurare fisier" ca sa primeasca atat fisiere cu extensia .txt cat si .TXT (daca extensia era scrisa cu litere de tipar - .TXT - aparerea o eroare).
4. S-a corectat "numar persoane inregistrate in scopuri de TVA incluse in declaratie";
5. Butoanele 19% si 9% nu calculau corect baza impozabila si TVA-ul pentru intervalul valoric -0.11 .. +0.11; aceasta problema a fost remediata;
6. S-a introdus vizualizarea denumirii clientului/furnizorului la incarcarea datelor in tabelele pentru achizitii/livrari;
7. S-a introdus denumirea clientului/furnizorului in tabelele pentru achizitii/livrari din listele de control incarcare date (Lcontrol2.txt)
8. S-a introdus butonul 'Validare' (validare incarcare unica furnizor/client) la capatul fiecarei inregistrari din primul tabel care contine nomenclatorul furnizorilor si clientilor;
9. Aplicatia accepta acum TVA egal cu zero in cazurile care aplica 'TVA inclus'; la 'Baza impozabila' se incarca 'Valoarea cu TVA' iar la 'TVA' se trece zero.
10. Functia de verificare a fisierelor create cu alte aplicatii a fost completata, pe langa verificarea structurii inregistrarilor si a validitatii CIF-urilor, cu:
 a. verificarea tipului 'A' sau 'L' al operatiunii;
 b. semnalarea inregistrarilor cu valori nule pentru 'baza impozabila';
 c. centralizarea datelor pe clienti/furnizori si cu rotunjirea totalurilor pentru 'baza impozabila' si 'tva' la numar intreg;
 d. refacerea totalurilor din prima inregistrare;
 e. rescrierea fisierului corectat peste fisierul de verificat initial. Cum instalati programul pentru declaratia 394: 
Pentru a descarca fisierele pe calculatorul Dvs., dati clic cu butonul din stanga al mouse-ului pe fisierul respectiv, in fereastra care apare dati clic pe optiunea Save, apoi alegeti locatia (directorul) de pe calculatorul Dvs. unde doriti sa salvati fisierul. Daca optati pentru versiunea .zip, este suficient sa descarcati un singur fisier, apoi deschideti arhiva. Daca optati pentru versiunea .exe, trebuie sa descarcati ambele fisiere.
Dupa ce ati copiat pe calculatorul Dvs. fisierul/fisierele necesare, dati dublu-clic pe fisier pentru instalare. Programele sunt produse de Ministerul de Finante si sunt copiate pe calculatorul Dvs. direct de pe serverul ministerului.
Versiunea .zip este utila daca instalati programul chiar pe calculatorul cu care va conectati la internet, sau daca puteti copia fisierul pe calculatorul unde doriti sa il instalati folosind un CD, sau prin retea etc. Versiunea .exe este utila daca doriti sa copiati programul pe diskete floppy pentru a-l instala pe un alt calculator.


 Cei care au vizitat aceasta pagina au cautat: 
declaratia 394 lista facturilor
program declaratie informativa 394
declaratii care se depun la administratia financiara
declaratii fiscale lista facturi
program raportari fisc
dictionar de contabilitate roman-englez / englez-roman
program livrarile prestarile achizitiile teritoriul national
declaratia 394 lista facturi in tara

 

Dictionar de contabilitate englez-roman / roman-englez (dictionar online de afaceri si echivalente de termeni contabili)

Engleza pentru contabilitate
Acopera intreaga terminologie contabila internationala; cursul este insotit de inregistrari audio ale unor vorbitori nativi de limba engleza din Marea Britanie, SUA si Canada, si este tradus integral in limba romana; include exercitii de pronuntie si teste bazate pe fraze utilizate in munca de zi cu zi in domeniul contabilitatii, insotite de asemenea de audio si traducere.
EnglezaOnline.ro:
Limba engleza
Cursuri de engleza cu audio


add to favorites | nota privind responsabilitatea legala | cursuri engleza online | contact | sitemap  
copyright © 2000-2017 EnglezaOnline.ro