EnglezaOnline.ro - cele mai bune cursuri de engleza online
Cautare in dictionarul de contabilitate (numai pentru abonati)
    Englez-Roman  Roman-Englez
    EN:            Dialogues    Narrations    Pronunciation practice    Useful phrases    Questions and Answers    Online tests    Role-play   
    EN+RO:   Dialoguri      Naratiuni      Exercitii de pronuntie      Fraze utile      Intrebari si raspunsuri      Teste      Toate resursele   


   Engleza online
Adauga la favorite    

Declaratia 392 (Program declaratie informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii pe anul 2008)

Pagina actualizata in data de 19 februarie 2009

Programul pus la dispozitia angajatorilor de catre Ministerul Finantelor Publice pentru prelucrarea asistata, validarea, listarea si obtinerea formatului electronic pentru "Declaratia 392 - Declaratie informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul..." conform cu OPANAF nr.1/03.01.2008, Anexa 4, poate fi descarcat folosind linkurile urmatoare (programul va fi copiat pe calculatorul Dvs. direct de pe serverul ANAF).

Program declaratia 392
(versiunea 1.0.0, postata de Ministerul de Finante pe data de 03.02.2009):
 • instal_D392_v100.zip (versiune zip; marime: 1.24 MB)

 • instal_D392_v100.exe (versiune exe; marime: 1.25 MB)

Cine trebuie sa depuna declaratia 392:
De fapt nu exista o singura declaratie 392 ci doua, una se numeste 392A iar cealalta 392B.
Formularul 392A se completeaza de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, a caror cifra de afaceri, efectiv realizata la finele anului calendaristic, este inferioara sumei de 10.000 euro, calculata in echivalent lei, potrivit legii.
Atentie: 392A se raporteaza si pentru cifra de afaceri egala cu zero.
Formularul 392B se completeaza de catre persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art.153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, a caror cifra de afaceri, realizata la finele anului calendaristic, excluzand veniturile obtinute din vanzarea de bilete de transport international rutier de persoane, este cuprinsa intre 10.000 euro si 35.000 euro, calculata in echivalent lei, potrivit legii.


Termenul de depunere a declaratiei:
Conform OPANAF 1/2008: «Formularul "Declaratie informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul ...." se depune la organul fiscal competent, pana la data de 25 februarie, inclusiv, a anului urmator celui de raportare.»
Asadar declaratia pe anul 2008 trebuie depusa pana pe 25 februarie 2009 inclusiv.


Modalitatea de depunere:
Declaratie informativa 392 privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul 2008 se depune, in format electronic, astfel:
   - fie la registratura organului fiscal competent;
   - fie la posta, prin scrisoare recomandata.
Formatul electronic, depus pe suport electronic, va fi insotit de formularul editat de persoana impozabila cu ajutorul programului de asistenta, semnat si stampilat, conform legii.
Acesta se editeaza in doua exemplare:
- 1 exemplar se depune la unitatea fiscala, impreuna cu suportul electronic;
- 1 exemplar se pastreaza de catre persoana impozabila.
Formatul electronic se obtine prin folosirea programului de asistenta elaborat de Ministerul Economiei si Finantelor, pe care il puteti descarca de pe serverul de web al Ministerului Economiei si Finantelor folosind linkurile de mai sus.


Cum se completeaza formularul 392A:
Sectiunea "Cifra de Afaceri":
Se inscrie cifra de afaceri realizata la finele anului de raportare care trebuie sa fie inferioara sumei de 10.000 euro, calculata in echivalent lei, potrivit legii.
Sectiunea "Livrari de bunuri si prestari de servicii catre:"
Randul 1 Coloana "Valoare" se completeaza cu baza de impozitare inscrisa in "Jurnalul pentru vanzari", completat potrivit modelului in vigoare in anul de raportare, pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA.
Randul 1 Coloana "TVA" se completeaza cu valoarea TVA inscrisa in "Jurnalul pentru vanzari", completat potrivit modelului in vigoare in anul de raportare, pentru livrarile de bunuri, prestarile de servicii efectuate catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA.
Randul 2 Coloana "Valoare" se completeaza cu baza de impozitare inscrisa in "Jurnalul pentru vanzari" , completat potrivit modelului in vigoare in anul de raportare, pentru livrarile de bunuri, prestarile de servicii efectuate catre persoanele neinregistrate in scopuri de TVA.
Randul 2 Coloana "TVA" se completeaza cu valoarea TVA inscrisa in "Jurnalul pentru vanzari", completat potrivit modelului in vigoare in anul de raportare, pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoane neinregistrate in scopuri de TVA.


Cum se completeaza formularul 392B:
Sectiunea "Cifra de Afaceri":
Se inscrie cifra de afaceri realizata la finele anului de raportare care trebuie sa fie cuprinsa intre 10.000 euro si 35.000 euro, calculata in echivalent lei, potrivit legii.
Sectiunea "Livrari de bunuri si prestari de servicii catre:"
Randul 1 Coloana "Valoare" se completeaza cu baza de impozitare inscrisa in "Jurnalul pentru vanzari", completat potrivit modelului in vigoare in anul de raportare, pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA.
Randul 2 Coloana "Valoare" se completeaza cu baza de impozitare inscrisa in "Jurnalul pentru vanzari", completat potrivit modelului in vigoare in anul de raportare, pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoane neinregistrate in scopuri de TVA.
Sectiunea "Achizitii de la:"
Randul 1 Coloana "Valoare" se completeaza cu baza de impozitare inscrisa in "Jurnalul pentru cumparari", completat potrivit modelului in vigoare in anul de raportare, pentru achizitii efectuate de la persoane inregistrate in scopuri de TVA.
Randul 1 Coloana "TVA" se completeaza cu valoarea TVA inscrisa in "Jurnalul pentru cumparari", completat potrivit modelului in vigoare in anul de raportare pentru achizitiile efectuate de la persoane inregistrate in scopuri de TVA.
Randul 2 Coloana "Valoare" se completeaza baza de impozitare inscrisa in "Jurnalul pentru cumparari", completat potrivit modelului in vigoare in anul de raportare, pentru achizitii efectuate de la persoane neinregistrate in scopuri de TVA.
Randul 2 - Coloana "TVA" nu se completeaza.


Versiunea anterioara a aplicatiei (valabila pentru anul 2007):
 • instal_D392_v102.zip (versiune zip; marime: 1.24 MB)

 • instal_D392_v102.exe (versiune exe; marime: 1.25 MB)


Versiuni si imbunatatiri:
- incepand cu versiunea 1.0.2, conform art.152 alin. 1 din Lelea 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, echivalentul in lei pentru limita de 35.000 Euro (119.000 lei) se stabileste la cursul la data aderarii 29/12/2006 si se rotunjeste la urmatoarea mie de lei;
vers.1.0.1.2 - in versiunea 1.0.1.2 s-a corectat corelatia intre tipul declaratiei (adica 392 A/B) si cifra de afaceri;
- incepand cu versiunea 1.0.1.1, aplicatia permite salvarea si listarea declaratiei si cand cifra de afaceri este zero; Cum instalati programul pentru declaratia 392: 
Pentru a descarca fisierele pe calculatorul Dvs., dati clic cu butonul din stanga al mouse-ului pe fisierul respectiv, in fereastra care apare dati clic pe optiunea Save, apoi alegeti locatia (directorul) de pe calculatorul Dvs. unde doriti sa salvati fisierul.
Dupa ce ati copiat pe calculatorul Dvs. fisierul necesar, dati dublu-clic pe acesta pentru instalare (Daca ati optat pentru versiunea .zip, dati intai dublu clic pe arhiva ca sa ii vedeti continutul, apoi dati dublu clic pe fisierul exe din arhiva). Programele sunt produse de Ministerul de Finante si sunt copiate pe calculatorul Dvs. direct de pe serverul ministerului.


 Cei care au vizitat aceasta pagina au cautat: 
declaratia 392 formular neplatitori de TVA
program declaratie informativa 392
program raportare la fisc cifra de afaceri sub 10000 euro
dictionar de contabilitate roman-englez / englez-roman
program cifra de afaceri pe 2008 platitori de tva
declaratia 392 livrarile de bunuri si prestarile de servicii

 

Dictionar de contabilitate englez-roman / roman-englez (dictionar online de afaceri si echivalente de termeni contabili)

Engleza pentru contabilitate
Acopera intreaga terminologie contabila internationala; cursul este insotit de inregistrari audio ale unor vorbitori nativi de limba engleza din Marea Britanie, SUA si Canada, si este tradus integral in limba romana; include exercitii de pronuntie si teste bazate pe fraze utilizate in munca de zi cu zi in domeniul contabilitatii, insotite de asemenea de audio si traducere.
EnglezaOnline.ro:
Limba engleza
Cursuri de engleza cu audio


add to favorites | nota privind responsabilitatea legala | cursuri engleza online | contact | sitemap  
copyright © 2000-2017 EnglezaOnline.ro